Geef stuur aan je leven

Gister avond bezocht ik samen met Gerard een bijeenkomst rond het thema ‘Geef stuur aan je leven’. De spreker tijdens het avondprogramma was Govert-Henk Mijnders. Wij hadden hem al eerder ontmoet en het was mooi om vanavond via een ander thema hem verder te leren kennen. Bij het geven van stuur aan je leven zijn 2 punten belangrijk. De ene is hoe de toekomst er uit ziet en het tweede is je manier van handelen. Beide interesseren mij en raken direct aan mijn werk binnen Pyanta Kinderkleding.

Onze wereld ontwikkeld zich in rap tempo. Kijk maar naar het internet, dat is een ontwikkeling van pakweg de laatste 25 jaar en inmiddels gebruiken we het altijd en overal. Zonder internet zou ik nu deze blog niet hebben geschreven..

Wat zal er in de komende jaren gebeuren?

– Het onderwijs zal veranderen van kennis leren naar kennis vinden.
– De gezondheidszorg zal veranderen, alles is straks te repareren, lichaamsdelen kunnen dan gewoon geprint worden.
– Het milieu zal veranderen, want de aarde warmt op, de woestijnen worden groter en volken gaan schuiven.
– En tot slot veranderd de energie. Wij halen aardolie uit de grond, er zijn nog kerncentrales.. Maar wist je dat er ook natuurlijke bronnen zijn die enorm veel energie geven? Als we een paar uur, ik meen 4, zonne-energie opvangen, dan is er genoeg om de hele wereld een jaar lang van energie te voorzien! Is deze aarde niet prachtig gemaakt?! Er is overigens nog een energiebron die sterker is, dat is de bliksem, maar we zijn (nog) niet in staat deze energie te op te vangen.

Nu is de wetenschap dat de zon zo krachtig is heel waardevol, ik wist niet dat er maar zo ‘weinig’ zon nodig is. Dat we deze informatie op dit moment hoorden was extra leuk omdat er afgelopen woensdag zonnepanelen op ons dak zijn gelegd. Zodat we, naast de duurzame stroom van de boer, de kostenloze energie van de zon kunnen opvangen. En dat we deze energie kunnen gebruiken om voor jouw kindje eerlijke meegroeikleding te maken.

Hoofd, hart en handen

Handelen kun je doen vanuit je denken, maar je kunt ook handelen vanuit je gevoel. In onze samenleving is de manier van handelen aan het veranderen. Vanuit het hoofd gaan we steeds meer richting het hart. Wat mij betreft een prachtige verandering. Creativiteit, spontaniteit, communiceren in verbondenheid met elkaar en spelen als een kind zit namelijk niet in je hoofd maar in je hart. Momenteel draait het in onze samenleving duidelijk om het hoofd: prestaties, alles moet meetbaar zijn en vakken als Nederlands, Wiskunde en Engels zijn bij uitstek het belangrijkst. Dat je goed bent in de creatieve vakken (en daarmee vaak ook in het probleemoplossend denken) telt eigenlijk niet mee. Nu ben ik zelf een creatief persoon die toch ook erg vaak in het hoofd zit. Deze avond was voor mij een mooie aanmoediging om nog meer vanuit mijn hart te handelen.

Een creatief en gevoelvol weekend gewenst!
Gerline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *