Verliefd!

Degenen die mij persoonlijk kennen weten het waarschijnlijk wel. Als je het nog niet wist, dan weet je het vanaf nu 😉 Ik ben echt een pietje precies en heb veel oog voor detail. En dat wordt extra versterkt door een belangrijk persoon in mijn omgeving die in alles zoekt naar perfectionisme. Ik ben gek op ‘stoffige’ materialen, helemaal als ze veelkleurig zijn en structuur hebben.

Een tijdje terug ontving ik bericht van onze leverancier dat ze Jacquard stoffen in de collectie kregen, van 100% biologisch katoen en GOTS gecertificeerd. Wat maakte mij dat blij! 🙂 Ik vind Jacquard stoffen prachtig, het is een stof die gebreid is van allemaal (katoenen) draden. Als je wat langer kijkt zie je hoe alle draden met elkaar verweven zijn en uiteindelijk een karakteristieke lap stof vormen. Wat Jacquard stof extra bijzonder maakt is dat het voor 100% uit katoen bestaan en toch rekbaar is. Dit komt doordat de stof gebreid is, dit is een andere verwerkingsmanier dan de meeste stoffen.

Omdat ik fan van Jacquard stof ben bestelde ik een grotere hoeveelheid dan normaal. De stoffen kwamen binnen en wat waren ze mooi! Samen met Minie heb ik het ontwerp van de eerste jurk besproken. Voor die tijd stond 1 ding al vast, van deze stof wil ik ook een jurk voor mijn dochter (en het liefst ook voor mezelf, maar daarvoor had ik niet genoeg stof besteld).
Toen ik een week later bij Minie kwam hing de jurk voor mijn dochter daar te pronken, ik was verliefd! En iedere keer als mijn dochter de jurk draagt word ik blij, ik vind hem zo mooi! Gelukkig kunnen mijn dochter en ik heel lang genieten van deze jurk, want hij groeit mee 🙂

Deze jurk is het eerste artikel van Jacquard stof wat we in de webshop hebben. Door mijn enthousiasme voor de soort stof heb ik nog een aantal Jacquard stoffen besteld, onder andere voor jongenstruien. Maandag kwamen de stoffen binnen en ik heb ze meteen gewassen, het was tenslotte zulk mooi weer. (Wij wassen alle stoffen voordat we ze verwerken, dit om krimp te minimaliseren en eventuele fabrieksresten er uit te wassen). Vol trots liet ik de mooie aanwinst aan mijn man zien, waarop hij vroeg of ik van de pletrol-witte stof een trui voor hem wil maken :).

Wil je de Jacquard jurk graag zien en voelen? Morgen ontmoet je ons op het Kiind festival in Amersfoort, wees welkom!

Een creatieve groet & graag tot morgen!

Gerline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *